Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 20:20 - Малко Дизайнерска Работа...
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3688 Коментари: 18 Гласове:
13

Последна промяна: 10.12.2018 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Наскоро се впечатлих от една невероятна творба на италиански художници, ето тук.
                                  image

На гърба на моята къща тази есен пипнах северната стена, ето как я докарах, върху итонгова зидария поставих изолация от дебел стиропор, върху него мрежа и върху мрежата  положих фина бяла шпакловка. Има още за пипване по стеничката  и също така имам идея да нарисувам прозорчета с подаващи се цветя. Ако няма място за прозорчета.... само цветя или птици, още го обмислям.

image
Но засега една малка загрявка, приложих някои дизайнерски идеи по къщичката на Блеки,  ето първо оригиналния й вид, 
image
Ето и след моята намеса, как я докарах )))
image
И заедно с бенефициента, да си я ползва със здраве ))
image

И поздравът е отново мой клип. Бях сложила снежен клип, ала размислих...искам Пролет. Ето защо ви поздравявам с пролетен клип, с лалетата ми и любима българска песен




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Абе нали щеше зимъска да почиваш. . . ...
10.12.2018 21:26
Абе нали щеше зимъска да почиваш... знаех си че ще измислиш нещо лудо като да рисъваш прозирци :-))))
Хехе, ами сега котките ще се опитват да надзъртат в кошарата на кучето през прозореца бе Веси... Нарисувай му перденца да си ги пуска... :-) а на покривната конструкция нарисувай и первази с птички и виж котките кво ша правят ...
Много е хубава песента и лалетата... на Маргарита хранова бепе нали.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Този постинг върна спомените ми годинии назад:
10.12.2018 21:35
През 1993 г. германска фирма построи до с. Кремииковци завод за газобетонни блокчета. Аз бях в комисията, която даде предписанието за електрозахранването. Имах интерес към технологията във всеки завод, за който отговарях по линията на Енергото, този ме впечатли. Първите блокчета бяха с размери 24 х 25 х 60, след това пробваха да произведат блокчета с дебелина от 24 до 5 см. От пробната серия блокчетата се извиха малко и ги бракуваха. От тях си купих - платих само за товаренето и превоза - вече не помня колко кубика, два камиона бяха, с които после си построих къщата по мой проект и по моя технология. Не ми стигнаха обаче и на следващата година за още половин камион платих огромна сума. С ренде и доста ръчен труд изправих кривините им след като ги иззидах. Тези блокчета бяха малко по-тежки и еластични, дакото следващите, които купих образуваха пукнатини в местата с концентрация на напрежение. Ползвах различна дебелина итонгчета за наливане на бетон за трегерите и колониите, сам измислих технологията.
Дойде време за узаконяване на сградата, а тя бе първата в комисията на общината, която узаконява такъв тип строеж. Помислиха, че къщата е изпълнена без колони и трегери, защото бяха навсякъде скрити. Изнесох им лекция как се строи с такива блокчета и като резултат глобата за строежа ми се размина.
При следващия строеж вече имах опит и той стана още по-красив.
Строителната работа е тежка, но трябва да се върши красиво, защото после промени не могат да се направят или да сее отстранят грешки. Като завършиш нещо и го погледнеш, ако ти харесва, радостта е голяма. Кото са строили знаят това.
Сега ще поместя постинги за два търновски водопада - при селата Хотница и Емен.
Поздравления за уменията, които си придобила. Но ако се наложи работа по покрива, там не се качвай...
цитирай
3. troia - Веси,
10.12.2018 21:46
там където има талант, въображение и изкуство света е много по-красив.
И ти каква чудесна къщичка си направила на кучо. Като за някое джудженце от приказките е.:)
Приятна вечер!
цитирай
4. vesever - Лекси, щях да почивам, ама друг път. ...
10.12.2018 21:48
Лекси, щях да почивам, ама друг път.
Имам още много неща за правене...чакам да изсъхне, за да си вдигна и градинката, ако не завали до края на седмицата, ще успея, имам и навес да кова пред входната врата, и още куп "дреболийки"...
Ми те котките обичат да спят при Блеки, той добряк и ги допуска. Като малки спяха в кашон на верандата ми, котки и кучета заедно, с постлан на дъното мой стар пуловер, сега виж как цивилизована стана работата, няма мърдане.
Мислех и коминче да му направя, но...ще го събори, дивичък си е, затова по-добре да не рискувам с никакви примамливи елементи, нито за него, нито за котаците....да има мир!
Нели Рангелова изпълнява песента...
цитирай
5. vesever - Коста, прекрасно е наистина човек ...
10.12.2018 21:52
Коста, прекрасно е наистина човек да твори с ръцете си, а няколко къщи да построиш си е геройство, не е шега работа.
И аз много се радвам на всичко, което успявам да направя по къщата, макар да нямам такава сила и умения.
Един съсед има много висока и стабилна стълба, с коятo може да се подходи отдолу, без да се качвам на покрива, като застопоря стълбата...мисля затопли ли времето да я поискам, и за севернатa стена отвътре, на втория етаж, която е 5 м. висока...отвън се вижда само върхът й, а вътре е страшна, преди да я изолирам, се плашех само като я гледам, но успях с изолацията, с много зор.
Еха, искам да видя снимките на моя край, само дано не бъгнат блога пак, ще надниквам при теб!
Радвам се, че ви харесаха тези места, те са направо свещени, и откъм красота, и откъм история и легенди...
Поздрави!
цитирай
6. vesever - Кати, нали, много уютно и чаровно ...
10.12.2018 21:56
Кати, нали, много уютно и чаровно стана наистина, реших да опитам с тази идея и не знаех как ще стане, но съм доволна!
Поздрави!
цитирай
7. getmans1 - . . . Хубаво, че обзаведе Кучо с пр...
10.12.2018 22:14
...
Хубаво, че обзаведе Кучо с прозорец ама на него му трябва и врата ... е кучешка, де ... земи едно парче плътен плат малко по широко от отвора и на дължина поне тричетвърти от височината, ковеш отгоре и готовооо ... Кучо хич няма да има проблем с отварянето.

За калкана идеята ти е чудесна но си мисля, че подготовката си направила само и единствено на своя глава без да се консултираш дори с някой пишман-майстор от мой калибър.
Ютонга по принцип е хагроскопичен и пие влагата като смок или както аз пия бира през лятото ... и вино през зимата- За стиропора добре, че е дебел но дано си сетила да го заковеш и с дябели ... става лесно.
Гипсовата шпакловка макар и фина си е гаф дано поне си се сетила отгоре да сложиш една ръка фасаген.
В такива случаи за шпакловка се ползва самото минерално лепило за стиропор. Ако държиш да е бяло има такова на фирмата ANGRO, лично съм го използвал а и цената му е добра за качеството.
Тези неща ти ги пиша за случая, че ако нещо се компроментира сега през зимата то няма страшно и всичко е лесно поправимо. Препоръчвам ти на лято да повториш упражнението върху до сега направеното и тогава да рисуваш.

Така или иначе щом си решила ще го направиш.
Всичко добро, заслужаваш го.
цитирай
8. vesever - Радо, кучо разкъсва всичко меко, не ...
10.12.2018 22:30
Радо, кучо разкъсва всичко меко, не харесва да има нито постелка за лягане, нито меки похлупаци...врата от плат няма да изтърпи, ще я намеря на малки късчета, но имам идея как да стане.
Дървена рамка и вътре напълнена я с плексиглас, я с нещо твърдо, което да не подлежи на разкъсване, и с панти от тези, флип-флоп, не знам как да ги нарека, дето да могат да се отварят при побутване на вратата, без дръжка...не знам ясно ли го обясних.
За стената, имам да я довършвам, това е грубият й вид, ама рекох да я покажа, че ми хареса приятелите от блога да ме хвалят )))
И тук комшиите ме хвалят масово и ми се чудят на ентусиазма и творбите, дето са за 2 мъже работа.
Значи, стиропорът е плътно залепен за итонга, а отгоре имам да мина още веднъж с шпакловка, тя е хидроизолационна, за външна употреба, минала съм фино и деликатно, колкото да затворя стената, иска още един слой, а накрая фасаген, разбира се, напролет ще мина цялата къща отвън с фасаген, мисля да комбинирам керемиден цвят за основните стени и бял за еркерите....
Поначало мислех да измажа итонга с вароциментов разтвор, но тази стена е най-уязвима на ветрове и дъждове, северна стена е и реших, че стиропорът ще изолира добре...наблюдавам почти всеки ден, добре се държи, няма никакви аномалии, хем валя сняг, дъжд доста, но стената е суха отвсякъде, не пропуска.
Рисуването ще е най-накрая, след завършване на всички останали работи...
Мерси за съветите, ми аз нямам опит, но в движение научавам нещата, кое как става....в действителност от приятели съм научила много полезни неща, вкл. приятели от блога, така че, благодаря!
Всякакви добрини и на теб желая!
П. П. И наздраве с виното през зимата... ;))

цитирай
9. missana - Толкова е хубаво, когато умеем да се вдъхновяваме
11.12.2018 08:40
и ръцете ни раждат красота! Поздравление, Весевер и вдъхновяваща седмица!
цитирай
10. vesever - Благодаря ти, Младене! Дай Боже ...
11.12.2018 10:03
Благодаря ти, Младене!
Дай Боже всекиму много вдъхновение и красоти в живота, кой от каквото има нужда...
Поздрави и успехи и на теб желая!
цитирай
11. benelina - https://youtu.be/CSIl75PwGvQ
11.12.2018 19:08
Идейна за живота и от него. Поздравявам те с тази песен и благодаря за клипчето ти! Хубава вечер, Веси!
цитирай
12. nedovolen - На Блеки къщичката си очовечила, но ...
11.12.2018 19:23
На Блеки къщичката си очовечила, но той едва ли оценя това. Мисля, че иска покрив, сухо и завет, без екстри.
На къщата пипнатото изглежда три де, но да споделя. На съкварталец къщата му изолирана по този начин. Градушките обикновено са от север, но и въртят - тяхна си работа. Една такава му е направила изолацията на дупки, е, не три де.
Да пази Господ!
:)))
цитирай
13. donchevav - Много красиво прозорче - сякаш г...
11.12.2018 21:12
Много красиво прозорче - сякаш грее! Така къщичката е съвсем различна.Идеята за врата на панти, която да се отваря навън-навътре, също много ми хареса - да не влиза студ и да не навява сняг вътре. Много поздрави на всичките ти мустакати подопечни, да са живи и здрави да се радват на зимата. На всички вкъщи - весела подготовка за предстоящите празници! Прегръдка!
цитирай
14. vania23 - Вече само казвам -
11.12.2018 22:10
е, който си го може, го може, и това е :)
Явно и искрица си имаш майсторска, а и... за момче май си правена, ама нещо се е объркало в последния момент :)
цитирай
15. vesever - Рени, тази песен толкова много я ...
11.12.2018 22:26
Рени, тази песен толкова много я обичам, че не знам с какви думи да изразя...сякаш за мен е писана.
Прегръдка!
цитирай
16. vesever - Ники, вярно, че Блеки не разбира ...
11.12.2018 22:36
Ники, вярно, че Блеки не разбира /може би/ от такива екстри, но на мен ми е удоволствие да съчинявам подобни весели неща...
Ми, времето ще покаже...моята къща отвън цялата има изолация от този вид, но не е имало проблеми с градушка, е, покривът я предпазва, но тук на тази стена нямам голяма козирка, както на останалата част...а тази шпаклова стои много твърда, като камък е отвън )))
цитирай
17. vesever - Вени, благодаря ти!Сладурко...
11.12.2018 22:38
Вени, благодаря ти!
Сладурковците дано се радват на грижите ни, ако можеха да ни проговорят, какво ли биха ни казали...
Е той Блеки, само доближа ли го, и почва с целувките, което явно означава, че е щастлив.,..
Прегръдка и от мен и само добрини за теб и всичките ти близки!
цитирай
18. vesever - Ваня, казва ли ти някой, пък и смееш ...
11.12.2018 22:39
Ваня, казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш, какви са били плановете за мен...
Вярно, че винаги повече с момчета съм дружала, още от малка, та може би това се отразява и сега, на зрели години )))
Прегръдка!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4043702
Постинги: 1153
Коментари: 13404
Гласове: 16014
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол